+ ...

+ .....

Последвайте ни:

DJI Avata FPV Cinewhoop дрона е вече факт!

От днес така рекламирания скришом навсякъде в дрон обществото DJI AvataFPV cinewhoop дрон днес вече е официално обявен в продажба. Разбира се, както винаги стандартно в свръх ограничени бройки. Реално той дори не е наличен, всъщност съществуващите бройки са разпръснати при различни продуктови тестери, но това няма значение. Щом е обявен много скоро ще започнат да текат бройки.

КУПИ СЕГА ОТ ТУК: https://drones.bg/magazin/dronove-dji/avata/dji-avata/

DJI Avata превръща FPV летенето в свободно достъпно и за обикновения потребител

Този модел определено доста ще преобърне нещата в cinewhoop и FPV сектора, не само че ще е достъпен, но е толкова добре направен, че дори ще може да се управлява от тепърва прохождащи дрон пилоти. С мерките си за сигурност, лесното управление кинематографията, фотографията и изобщо дроновете стават една огромна стъпка напред по-достъпни за всички.

Avata е втория FPV (first person view – изглед от първо лице <инфо> ) модел на DJI и първи дрон в стил cinewhoop. Включващ в малките си размери множество функции и солидна конструкция в интелигентно проектирано устройство, опростено готово решение достъпно за всички. Това е ясен знак, че водещият производител на всякакви дронове в света се стреми да примами повече начинаещи в света на завладяващото летене.

Голяма привлекателност на летящите FPV и cinewhoop дронове е маневрирането през тесни пространства и извършването на висш пилотаж като обръщане и преобръщане, обикновено при заснемане на завладяващо и привличащо вниманието видео. Поставянето на монтиран на лицето дисплей ( технически казано или т.нар. FPV очила ), кото DJI нарича Goggles 2, поставя оператора право в екшъна, особено с тези очила е уникално преживяване.

Стандартните предшественици на FPV дроновете и Vinewhoop FPV не са точно най-лесните за управление. Всъщност са си голямо предизвикателство. Те не са снабдени със сензори, не могат да излетят от ръката ви ( освен ако не сте опитни пилоти ), няма автоматизация, всяко едно движение го правите вие, липса на възможност за кръжене и спиране на дрона и още много. Да не говорим, че конфигурациите са тип „Направи си сам“, всичко си изграждате Вие самите, сложното поставяне на камерите си е цяло приключение и т.н.
Преди DJI да пусне първия си FPV дрон в продажба през март 2021 г., управлението на този тип дрон означаваше усвояване на изцяло нов и сложен набор от умения – не точно лесна за начинаещи задача.

Определено първата FPV версия на DJI, не беше перфектна, нито пък най-добрият избор, но даде началото на нещо ново в тази област. С новия модел DJI определено поправи минусите на предшественика, но и минусите от други техни модели. Така от потребителските отзиви се роди и Avata. С 410г. тегло и 180x180x80мм (7.09×7.09×3.15″), на практика половината от теглото и размера на предния FPV модел. Компактното, добре оформено и обезопасено тяло, предпазители на витлата и сензорите, допринасят за много добра сигурност и определено модела ще бъде един от най-здравите на DJI… Разбира се, това не значи че устройството ( все пак е техника ) би оцеляло при екстремна катастрофа, но Avata вероятно няма да се наложи да бъде изпратен за ремонт благодарение на характеристиките си. Подобрената камера разполага с 48MP, тип 1/1.7 (7.6×5.7мм) CMOS сензор, който може да заснема до 4K/60p и 2.7K/120p видео ( якоооо ! ).

Във рекламният клип, който бе пуснат буквално днес за Avata е забелязана и много интересна съвсем нова опция или т.нар. от DJI – режим костенурка, който обръща дрона с дясната страна нагоре, ако се обърне дрона с главата надолу. Освен това новите, по-малки, по-леки и по-лесни за употреба очила – DJI Goggles 2 също се предлагат като част от пакета Avata ( за DJI казват че ще работят само със Avata…. тъжно 🙁 ). И имат опции за оптично приближаване, наместване за удобство на потребителя и още много функции. Новият моушън контролер ( дистанционно работещо чрез жестове ) е просто уникален. Всъщност ще споделим че е една бленувана мечта за точно такава опция във FPV летенето и брутално улеснява всичко, превръщаго не само във дрон, който може да бъде изпозлван за кинематографски кадри, професионално или непрофесионално, но и в…. детска играчна. Точно така! Със семпли движения и няколко копчета ще управлявате почти изцяло дрона без никакви проблеми. ( УНИКАЛНО!!! )

DJI-Avata-drone-buy-price-MOTION-CONTROLLER-DJI-Goggles2-drones-bulgaria

А с различните варианти представени в три възможни опции за пилотиране на това чудо, дрона предлага за бързо и лесно пилотиране както от начинаещи и дори абсолютни новобранци, така и от професионалисти.

Мисля че цената от около 600 долара ( приблизително 1000-1200 лв. ) за такъв дрон е повече от разумна. Разбира се това е цената за базовия модел, без екстрите като очилата и моушън контролера. С тях цената е доста по-висока, грубо около 2500 лв. ( официалните данни са между 1200-1600 долара в зависимост от пакета, комбо пакета с повече батерии и други екстри е най-скъп ).

И така, няколко последни думи накратко за унилания FPV дрон – DJI Avata

Определено това е едно страхотно устройство, което ще накара потребителите да Ахнат, да бъдат по-спокойни и дори да развихрят въображението си бъдейки спокойни за машинката, която притежават.. Аеродинамика, инжинерна мисъл до перфекция и разбира се и интелигентност определено ще дадът една нова гледна точка на всички DJI потребители, които ще се сдобият с Авата.

Знаем, че преобладаващата част от пилотите на дронове летят безопасно и отговорно. Но високоскоростната производителност на DJI Avata може да изисква допълнително внимание и грижа от пилотите на дронове, за да бъдат наясно със заобикалящата ги среда. Пилотите на дронове, летящи с FPV очила, трябва да имат по закон в някои държави и визуален наблюдател, който да действа като наблюдател, който да следи за опасности във въздушното пространство. Така че винаги летете безопасно и отговорно и не забравяйте да разберете и спазвате законовите изисквания, определени от властите за гражданска авиация във България или ако гостувате или пребивавате другаде.

Тези които ще се запитат дали си заслужава да преминете към Avata, ако вече притежават предния FPV модел или собствен DIY такъв, бихме казали, че ще им хареса щом се докоснат до машината. Скоро пълни спецификации в продуктовата страница на DJI Avata в Drones.bg

Основни характеристики и функции
410г. общо тегло
180×180×80 мм
Камера – 1/1.7 (7.6×5.7мм) 48MP CMOS сензор за изображения
12,6 мм еквивалентен обектив (155º FOV)
Възможност за заснемане на снимки и видео в текущия полет
4K/60p и 2.7K/100p полет при 150Mbps (с новите Goggles 2)
H.264 и H.265 видео кодеци
„Аварийна“ спирачка и зависване
Разпознаване на препятствие надолу
Системата за предаване O3+ на DJI с до 10 км обхват, двойни честоти, 50 Mbps битрейт
Около 18 минути максимално време на полет
97 км/ч максимална скорост
Режим на костенурка, който коригира ориентацията на дрона преди излитане след преобръщане / катастрофиране

Подробно ревю на английски .>> ТУК

https://drones.bg/web-stories/dji-avata-drones-bg-dronove-fpv/

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

dron, дрон цена, dron cena, kvadrokopter cena ,квадрокоптер цена, квадрокоптер, обединено дрон общество, дрон асоциация, асоциация управляващи безпилотни летателни системи, бла безпилотни летателни устройства и системи, kvadrokopter, дрон, дрон с камера, dron s kamera, dron s camera, dron hd camera, любителски дрон, любителски квадрокоптер dron, дрон цена, dron cena,kvadrokopter cena,квадрокоптер цена, dron magazin, dronove magazin, magazin za dronove, магазин за дронове, дрон магазин, квадрокоптер, kvadrokopter, дрон, дрон с камера, dron s kamera, dron s camera, dron hd camera, любителски дрон, любителски квадрокоптер dron, дрон цена, dron cena,kvadrokopter cena,квадрокоптер цена, квадрокоптер, kvadrokopter, дрон, дрон с камера, dron s kamera, dron s camera, dron hd camera, любителски дрон, любителски квадрокоптер dron, дрон цена, dron cena,kvadrokopter cena,квадрокоптер цена, квадрокоптер, kvadrokopter, дрон, дрон с камера, dron s kamera, dron s camera, dron hd camera, любителски дрон, любителски квадрокоптер dron, дрон цена, dron cena,kvadrokopter cena,квадрокоптер цена, квадрокоптер, kvadrokopter, дрон, дрон с камера, dron s kamera, dron s camera, dron hd camera, любителски дрон, любителски квадрокоптер, дрон на изплащане, дронове на изплащане, дрон на лизинг, дронове на лизинг, евтин дрон, евтини дронове

© 2022 Създаден от СЕО.БГ | СЕО.ЕЮ | SEO.V.BG | Daweb.top